Spelmissbruk

Ett spelmissbruk är någonting som kan låta som någonting som du aldrig skulle råka ut för och det är en typisk sak som de flesta tänker. Men ett spelmissbruk kan drabba i stort sett vem som helst och det är någonting som kan vara väldigt svårt att bli av med. Det finns dock gott om åtgärder man kan ta för att bli av med ett spelmissbruk så ge inte upp hoppet om du själv är en spelmissbrukare.

Symptom för ett spelmissbruk

Alla dessa symptom måste inte stämma för att du ska ha ett spelmissbruk, det räcker att vissa av dem stämmer för att du ska vara i riskzonen. Om du känner ett behov av att hålla ditt spelande hemligt i hopp om att du ska kunna överraska vänner och familj med nyheter om att du vunnit en storvinst helt plötsligt, eller för att du skäms över hur mycket du spelat bort, så kan du vara en spelmissbrukare.

Om du har svårt att kontrollera ditt spelande genom att du inte vill lämna spelet innan du har spelat slut på ditt spelkonto så kan det vara ett symptom på ett spelmissbruk. Om du spelar även när du inte har råd med det så är det en stor varningsflagg. Om du till exempel spelar slut på spelkontot och sedan går in på pengar som behövs för att betala räkningar, för saker till barnen eller till och med lånar eller stjäl pengar för att kunna spela så är det ett stort symptom på ett spelmissbruk.

Hur man blir av med ett spelmissbruk

Ett spelmissbruk kan vara minst lika illa som andra missbruk så som alkohol och drogmissbruk, men det allra första steget i att bli bättre i alla former av missbruk är att erkänna för sig själv att man har ett problem. När man väl har gjort det så kan det vara en bra idé att spärra sitt casinokonto för att se till att man inte längre kan spela där även om man vill det. När man har gjort detta så finns det ett par olika steg man kan ta.

Om man vet med sig själv att man har en stark viljestyrka, och är en väldigt självständig person som helst sköter problem utan andra inblandning, så kan man försöka sig på att komma över sitt beroende på egen hand. Om man känner att man behöver en hjälpande hand med att komma över sitt spelmissbruk så kan man kontakta Stödlinjen via email eller telefon. De erbjuder även självhjälpsprogram och möjlighet att testa dig för att se om du har ett problem med spelmissbruk.